phone icon

Hívjon minket!

+36 1 476 3476
mail icon

Írjon nekünk!

info@celiz.org
ITM logo

A Celiz konzorcium és az orosz RZD Logistics az együttműködésükről tárgyalt

Egy napos látogatást tettek az Orosz Vasút egyik leányvállalatának – az RZD Logistics-nek – a szakemberei Záhonyban, a Celiz konzorcium meghívására. A két fél hosszas egyeztetést folytatott a záhonyi átrakodó fejlesztési lehetőségeiről, valamint az együttműködés lehetséges pontjairól. A felek egyetértettek abban, hogy a záhonyi átrakodó a jövőben, kiemelkedő szerepet játszhat a Kelet-Nyugat irányú vasúti áruszállításban.

Az RZSD Logisztika Rt. az Orosz Vasút leányvállalata, amelyet 2010. november 19-én alapítottak. A legnagyobb multimodális logisztikai szolgáltató a FÁK és a balti országokban. A társaság átfogó szállítási és logisztikai szolgáltatásokat nyújt azáltal, hogy az orosz vasúti holding és harmadik féltől származó szállítói összes szolgáltatását egyetlen szállítási láncba integrálja a multimodális szállítási piacon.

A szerdai eseményen bemutatásra került a Celiz projekt, mely helyszínbejárással folytatódott. Az orosz fél megtekinttette a fejlesztendő Záhonyi átrakókörzetet, annak lehetőségeit a jövőre nézve. A találkozó kiemelt témája volt Kína, az Eurázsiai Gazdasági Unió és az EU közötti vasúti ellátási lánc diverzifikálása, további árumennyiségek generálásának lehetősége a záhonyi útirányon át.

MÁV-REC Railway Engineering Corporation Kft.