phone icon

Hívjon minket!

+36 1 476 3476
mail icon

Írjon nekünk!

info@celiz.org
ITM logo

A China International Import Expo-t 2018 óta harmadszorra rendezték meg, a kínai Shnadong Imperial és a CECZ Kft. is nagy jelentőséget tulajdonít ennek a kiállításnak, ezt bizonyítja az is, hogy eddig mind három alkalommal részt vettek a rendezvényen. Kínai együttműködő parnerünk, a Shnadong Imperial fő küldetése az idei kiállításon a CELIZ project bemutatása volt,

Az idei CIIE expón a járvány hatása miatt számos előző években jelentős pavilont nem építettek fel külön (pl. Magyar pavilon), emellett pedig a szokásos kormánytisztviselők, vállalkozók, üzleti szervezetek és szövetségek képviselői is kisebb számban vettek részt az előző évekhez képest.


Élő közvetítésekhez online stream platformot használtak

A Shandong Imperail igyekezett teljes mértékben mozgósítani erőforrásait, különböző irodáiból delegált munkatársakat, hogy részt vegyenek a rendezvényen. A CELIZ standjának jelentősségét tovább növelte az a tény, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium is a CELIZ kiállító terén kapott megjelenési felületet, mivel idén nem volt külön standja Magyarországnak.

Az EOVOBO online technology szolgáltató segítségével két élő közvetítést szerveztek, amelyben bemutatták Magyarországot, a t és a CELIZ projektet és magyarországi együttműködő partnerünket, a CECZ Kft-azok számára, akik személyesen nem tudtak ellátogatni a rendezvényre.

November 4-én a nyitó ünnepségen Xi Jinping kínai elnök videón közvetített beszédében kiemelte a nyitottság és az együttműködés fontosságát ezekben az időkben is. Elmondta, hogy Kína folyamatosan keresi a kapcsolatot a többi országgal annak érdekében, hogy a saját piacukat minél könnyebben elérhetővé tegyék más országok számára.

A nyitóünnepségen számos ország vezetői küldek videóüzenetet, köztük Orbán Viktor, Magyaroszág miniszterelnöke is.

Orbán Viktor a beszédében elismerését fejezte ki Kína felé, hogy a világjárvány ideje alatt képes volt egy ilyen méretű kiállítás megrendezésére, majd a nemzetközi kapcsolatok fejlesztésének fontosságára hívta fel a figyelmet. A miniszterelnök elmondta, hogy a Kínával való kétoldalú kapcsolatok megerősítését, és az együttműködési lehetőségek felkutatását Magyarország továbbra is kiemelten kezeli, az “Egy Öv Egy Út” kezdeményezés sikeressége pedig a járványhelyzet miatt minden eddiginél fontosabb lett.

November 5-én délelőtt Huang Zhiqiang, a Belső-Mongol Autonóm Terület alelnöke más vezetőkkel közösen ellátogatott a CELIZ standjára, ahol Tian Hongbing ügyvezető részletesen bemutatta számukra a kiállító standot, benne az ITM területét és a CELIZ projektet is. Huang Zhiqiang érdeklődött a Belső-Mongol Erenhot-on áthaladó vonatról, és reméli, hogy Belső-Mongólia és az EU közti interakció a CELIZ által erősödni fog.

Ugyanezen a napon Lu Wei, Shandong tartomány Kereskedelmi Minisztériumának igazgatóhelyettese is látogatást tett a standon, és meghallgatta Tian Hongbing részletes beszámolóját a CELIZ projektről. Ezt a beszélgetést az érdeklődők élőben online követhették.

Szintén ezen a napon ellátogatott a standra Zhao Fang – Shenyang város Kereskedelmi Irodájának igazgatóhelyettese, Zhang Hanbo – Peking Tongzhou kerületi Kereskedelmi Irodájának igazgatóhelyettese és más kormánytisztviselők.

Vállalati részről Gai Yingqiang – Shandong Jiaoyun Modern Logistics Co.Ltd vezérigazgató-helyettes, és Tong Fang – One Bride Data Technology Operations Co.Ltd igazgató, illetve 30 egyéb vállakozó jelent meg a CELIZ kiállítóterén, mind érdeklődve a project részleteivel kapcsolatban.

November 6-án, Wang Ande – Linyi Városi Pártbizottság titkár és Jiang Shili osztályvezető, valamint több - Linyi városból érkezett - cégvezető érdeklődött a CELIZ projekttel kapcsolatban. Wang Ande elmondta, hogy a jelenlegi helyzetben a megoldás az innováció lehet, és fokozni kell a nemzetközi jelenlétet, ezzel is növelve a hosszútávú bevételi forrásokat, így a Linyi-i vállalatoknak mindenképpen megfontolandó a CELIZ projektben való részvétel.

Ezen a napon Gao Shiwang, a Kínai Gép- és Elektronikai Kereskedelmi Kamara fejlesztési osztályigazgatója is ellátogatott a standra, majd részt vet a CIIE műsorában melyet élőben közvetítettek. Gao úr elmondta, Kína elkötelezett a nemzetközi közösség iránt, és egy nagy országhoz méltóan továbbra is nyitott a világ felé. Kiemelte a kínai elektronikai ipar folyamatos fejlődését, a megoldandó problémákat, trendeket, és úgy vélte, hogy a CELIZ egy nagyon jó projekt, melyben a külfölre terjeszkedni kívánó kínai KKV-k bátran részt vehetnek.

Pang Jianjun – Shanxi tartomány Fejlesztési és Reformbizottságának igazgató-helyettese és Wu Dongsheng – Tengerentúli Beruházási Főosztály igazgatója is megjelentek standunkon. Egy interjú keretében Wu igazgató-helyettes úr bemutatta Shanxi tartomány befektetési környezetét, majd a helyi vállalatok tengerentúli helyzetéről is beszélt.

Ezen a napon még jártak a CELIZ standján: Kang Shuxia – Henan Airport Group Co.Ltd vezérigazgató-helyettes, Wu Fan – Hefei Kínai-Német Innovációs Központ igazgató, Zhao Xinping – Heilongjiang Communications Investment Group vezérigazgató-helyettes.

November 7-én a bangladesi nagykövet és kereskedelmi tanácsos is ellátogatott a CELIZ standra.

Zhang Haibo – Shandong tartomány Weihai város Önkormányzati Bizottság titkár és Qiao Jun – Weihai Kereskedelmi Iroda igazgató is megjelentek a standon. Zhang úr elmondta, hogy Weihai város szoros kereskedelmi kapcsolatban áll Dél-Korea és Japán mellett Nyugat-európai országokkal is.

A mai napon még látogatsát tettek a CELIZ standján:

Huang Ping – Chengdu Város képviselője, Liu Min - Kína-Európa Gazdasági Együttműködési Szervezet belföldi üzleti osztályának igazgatóhelyettese, Dong Zhengguo – Shenzhen Kereskedelmi Szövetség főtitkárhelyettese, Jia Guoyong – Kínai E-kereskedelmi Központ titkára, Zhang Zhenyong – China-Belarus Commercial Logistics Co.Ltd vezérigazgató-helyettese, Wang Yan – Jiangsu Jiage International Freight Forwarding Co.Ltd vezérigazgató-helyettese, Liu Yafei – Guizhou Freight Forward and Investment Co. Ltd, igazgató, és 30-40 cég képviselői, akik nagy érdeklődéssel fogadták a CELIZ project bemutatkozását.

November 8-án a tanzániai nagykövet, Foshan város Kereskedelmi Irodájának igazgatója, Lishui város Kereskedelmi és Ipari Irodájának igazgatója, Zhejiang tartomány CPPCC alelnöke és Ningbo város Jiangbei kerületének Kereskedelmi Irodájának igazgatóhelyettese látogatták meg a standot.

Délután Yang Qijun - Zhejiang International Trade Cloud Business Holding Co., Ltd. vezérigazgató-helyettese, Chen Wei - Shanghai Weitai Medical Equipment Co., Ltd. vezérigazgatója, Fan Guodong - Henan Dongda Co. Ltd. elnöke, Wang Zhouping - Guangdong Xintongshi Automotive Heating System Co., Ltd elnöke és 30-40 egyéb vállalat képviselője jött el a kiállítóterünkre.

November 9-én, Ren Hongbin Kereskedelmi miniszter-asszisztens és Zhang Li a Külgazdasági Miniszétrium igazgató-helyettese részt vettek a kiállításon, melynek keretében 15 percet töltöttek a CELIZ standján. A Shandong munkatársai ismertették az ITM által képviselt magyar állam szerepét a projektben, melyet nagy érdeklődéssel fogadtak. Örültek, hogy a projekt részt tudott venni a kiállításon és gratuláltak az eddigi eredményekhez.

Ezen a napon még meglátogatták standunkat: Ningbo város Politikai Gyűlésének elnöke, Shanxi Tartományi Kereskedelmi Minisztérium külkereskedelmi részlegének igazgatója és más kormánytisztviselők, a Shandxu Huanghu Technology Co., és a Shandong Nangda Technology Ltd., vezérigazgatói. Rajtuk kívül még mintegy 30-40 üzletember érdeklődött.

November 10-én a standra látogatók:

Zhonggong Ningbo Technology Service Co., Ltd. vezérigazgatója, Shanghai Shizhi Human Resources Co., Ltd. vezérigazgatója, Hangzhou Huamei Technology Co., Ltd. vezérigazgatója, Baowan Yuncang üzleti osztályának vezetője, Szingapúri Ipari és Kereskedelmi Szövetség igazgatója, Shenzhen Changhetong Supply Chain Management Co., Ltd. marketing igazgatója.

Összességében elmondható, hogy egy sikeres 5 napos rendezvényt zárt a CELIZ csapata. Professzionális minőségben nyújtott az érdeklődők számára információt a projekttel kapcsolatban.

A munka java még csak most kezdődik!

 

MÁV-REC Kft.